Digitale project­strategie

Je weet dat je moet meebewegen, maar weet niet waar te beginnen? Of je bent al lekker bezig en kunt best een extra paar ogen gebruiken. In een analyse met aanbeveling combineer ik mijn communicatie- en IT-ervaring om je team op weg te helpen, of een reeds ingezette koers te toetsen.

Objectief en ervaren

Als onafhankelijk adviseur werk ik sinds 2000 nauw samen met leidinggevenden van zowel indie-retailers als het MKB. Wat hen verbindt is de tomeloze ambitie van hun projecten, en een altijd uitdagende vraagstelling. Vaak hebben ze aan de wieg gestaan van een project, of zelfs het bedrijf. En natuurlijk ben je dan emotioneel betrokken. In mijn werkwijze staat bewijs daarom altijd centraal.

Maatwerk

Misschien heb je zelf al de kern van je vraag gevonden. Soms toont een eerste oriëntatie toch onderliggende verbanden waaruit een scherper vertrekpunt volgt. Door goed naar je te luisteren en eerlijke vragen te stellen testen we samen eerst je probleemstelling om een effectieve koers te plannen. Precies passend bij de unieke eigenschappen van je team en het project.

Omgaan met AI

Je wordt bestookt met diensten om via digitalisering effectiever te worden, van DXP's tot ERP-systemen en alles daartussenin. En steeds vaker staat daar het label ‘AI’ op geplakt. Maar wat is de huidige staat van AI eigenlijk in de praktijk? Wat moet je weten over je rechten, en hoe past het binnen je project? In een strategische analyse geef ik je antwoord op deze vragen.

Bij Uw Drogist

Loyaliteit voor drogis­terijen met actiefolder-app

Een drogisterij toont in deze app meer acties dan in de folder, waardoor je je uitgaven slimmer plant. Ik adviseerde bij het bedenken van het model, en ontwierp en ontwikkelde de UX voor consument en retailer.

Bekijk project

Projectbeeld Loyaliteit voor drogis­terijen met actiefolder-app
Wisselwerkers

Bijsturing op de roadmap van waarde­monitor

Wisselwerkers stimuleert organisaties en bedrijven om impact te creëren in het publieke belang. Middels een strategische analyse adviseerde ik hen bij de koersbepaling van hun online metings-tool.

Bekijk project

Projectbeeld Bijsturing op de roadmap van waarde­monitor
Hogeschool van Amsterdam

Continuïteit van IT-faciliteiten voor studenten­campus

Voor de Hogeschool van Amsterdam verrichtte ik een beveiligingsaudit van hun servers en adviseerde hen bij een update van hun beveiligingsbeleid.

Bekijk project

Projectbeeld Continuïteit van IT-faciliteiten voor studenten­campus
Online Shirts Bestellen

Co-concept­ontwikkeling van een webshop in herenmode

Samen met mijn compagnon startten wij in recordtijd een webshop in basics voor de man. Ik implementeerde de door mij uitgewerkte zichtbaarheidsstrategie en ontwierp/ontwikkelde de UX.

Bekijk project

Projectbeeld Co-concept­ontwikkeling van een webshop in herenmode
MOOR Cosmetics B.V.

Zakelijk winkel­gemak voor natuurlijke cosmetica

Cosmeticagroothandel MOOR Cosmetics B.V. wenste een bestelkanaal om hun klanten en salesteam te ontzorgen. Aan mij de vraag om een B2B-webshop te ontwikkelen en de UX te ontwerpen.

Bekijk project

Projectbeeld Zakelijk winkel­gemak voor natuurlijke cosmetica
Vriesia B.V.

Innovatie­kracht voor B2B-relaties met moderne API

Drogisterijgroothandel Vriesia B.V. wenste een aanvulling op hun ERP-software om gegevens en functionaliteit aan hun klanten te ontsluiten. Ik ontwikkelde daartoe een gestandaardiseerde API met dashboard.

Bekijk project

Projectbeeld Innovatie­kracht voor B2B-relaties met moderne API

Alle projecten

Bekijk alle uitgelichte projecten om een indruk te krijgen van het soort opdrachten dat ik doe.

Bekijk alle projecten

Waarom Ro als digitaal strateeg?

  • 15+ jaar ervaring als adviseur.
  • Sterke kennis van de tech-markt.
  • (Co-)founder van diverse online activiteiten.
  • Weet als ontwikkelaar wat uitvoerbaar is.
  • Bewijs en validatie als kompas.
  • Op freelance-basis voor korte sprints of langere samenwerkingen.
  • Flexibel beschikbaar, ook buiten kantoortijden.

Ro Achterberg
Laten we kennismaken