UX-design

Je wilt afrekenen en kijkt om je heen. Op een desk zie je een betaalapparaatje staan en weet meteen waar je moet zijn. Goede ontwerpen werken moeiteloos. Ken jij de klemmende deuren van je app of website al? Als freelance UX-designer ondersteun ik je team bij het ontwerpen van geweldige gebruikerservaringen.

Meer business

Een goed ontworpen gebruikerservaring levert je meer op. Want blije gebruikers blijven plakken. Als freelance UX-designer help ik je team om je ontwerpen naadloos aan te sluiten op je gebruikerswensen. Via interviews, research en testen kruipen we samen in de huid van je gebruiker, om zo te doorgronden hoe je ze beter van dienst kunt zijn.

Verklein je risico

Geef richting aan je ontwerpproces door het gokwerk eruit te halen. Het is verleidelijk te denken dat je kunt inschatten wat je gebruikers doen. Vaak zul je toch verrast worden door gebruikersgedrag dat je aan de tekentafel nooit kon voorzien. Ik support je team door nieuwe en bestaande ontwerpen te valideren, om het risico op een suboptimale klantervaring te verkleinen.

Blijf vooroplopen

Je app of website verhoudt zich continu anders tot de veranderende wereld. UX-design is daarom geen fase, maar een doorgaand proces. Ook als je product al presteert, is het goed om periodiek te herijken. Denk bijvoorbeeld eens aan een UX-sessie op je concurrentie. Wat doen zij goed en waar doe jij het beter? Steun op mij om je ontwerpen te (her)valideren.

E-Golf4U B.V.

Betere beleving van een golfbaan­reservering

De ontwikkelaars van E-Golf4U B.V. wisten dat een online golfboeking op hun platform soepeler kon. Ik onderzocht de golfmarkt en stelde een ontwerpgids en een reeks UX-adviezen voor ze op.

Bekijk project

Projectbeeld Betere beleving van een golfbaan­reservering
Vriesia B.V.

Meer klant­inschrijvingen door een betere gebruikers­ervaring

Drogisterijgroothandel Vriesia B.V. ging over op een digitale klantinschrijving. Via user testing, diverse enterprise-koppelingen en moderne webontwikkeling maakte ik een frictieloze onboarding.

Bekijk project

Projectbeeld Meer klant­inschrijvingen door een betere gebruikers­ervaring
Aurora Nederland B.V.

Betrouwbare B2B binnen ‘wiet­experiment’ Rijks­overheid

Aurora is een multinational in medicinale cannabis (Nasdaq: ACB). Aan mij de vraag om een veilige inkoop-app te ontwikkelen met de corporate UX, als deel van Aurora's tender aan de Rijksoverheid.

Bekijk project

Projectbeeld Betrouwbare B2B binnen ‘wiet­experiment’ Rijks­overheid
Le Restaurant

Optimale tafel­bezetting voor Michelin-restaurant

De brigade van Le Restaurant (* Michelin) had behoefte aan een slimme manier om hun bescheiden tafelbezetting te optimaliseren. Ik schreef voor hen een gloednieuw reserveringssysteem en ontwierp de UX.

Bekijk project

Projectbeeld Optimale tafel­bezetting voor Michelin-restaurant
Bosman Wijnkopers B.V.

Bestelgemak voor wijnen uit het hogere segment

De ervaren retailers achter het kleine en onafhankelijke Bosman Wijnkopers waren toe aan een moderniseringsslag. Ik mocht daartoe hun gevestigde winkel vertalen naar een B2C-webshop met specialistische UX.

Bekijk project

Projectbeeld Bestelgemak voor wijnen uit het hogere segment
KLM

Continue merkbeleving, ook buiten het vliegtuig

Tijdens een vlucht in de business-class van KLM krijg je gastronomische wijnen geserveerd. Aan mij was de opdracht om een webshop ontwikkelen voor de thuisbezorging ervan met de UX van KLM.

Bekijk project

Projectbeeld Continue merkbeleving, ook buiten het vliegtuig

Alle projecten

Bekijk alle uitgelichte projecten om een indruk te krijgen van het soort opdrachten dat ik doe.

Bekijk alle projecten

Waarom Ro als UX-designer?

  • 15+ jaar ervaring als usability-expert.
  • Sterke affiniteit met digitale marketing en communicatie.
  • Uitvoering van user interviews, user testing en job stories.
  • Inzetbaar in Scrum-projecten.
  • Weet als ontwikkelaar wat uitvoerbaar is.
  • Op freelance-basis voor korte sprints of langere samenwerkingen.
  • Flexibel beschikbaar, ook buiten kantoortijden.

Ro Achterberg
Laten we kennismaken