Web- en app-ontwikkeling

Je hebt een goed idee, maar een internetbureau is overkill en zelf heb je net niet de skills. Als freelancer help ik ambitieuze ondernemers en digitale bureaus aan wat ze nodig hebben, en niet meer of minder. Desgewenst beheer ik het project voor je, zorg ik voor een fantastische gebruikerservaring en denk ik mee over de strategie.

Ervaring

Eind jaren 90 maakte ik mijn eerste website, en heb daarna talloze maatwerk-websites en -apps ontwikkeld. Voor allerlei ondernemers, zowel in teamverband als solo specialist. Ik werk graag direct samen met beslissers, en houd van een kort lijntje. Zo zorg ik voor duidelijke verwachtingen en een snel ontwikkeltraject.

Continuïteit

Of je nou incidenteel of structureel met me samenwerkt, ik zorg dat mijn opleveringen overdraagbaar zijn binnen de afgesproken voorwaarden. Met begrijpelijke documentatie, hoge kwaliteit code en een gestandaardiseerde werkwijze. Zo blijf je verzekerd van de continuïteit van je productontwikkeling en een toekomstbestendig resultaat.

Betrouwbaar

Door je product goed op de proef te stellen zorg ik dat het werkt naar verwachting. Via unit-testing, automated testing met Selenium/Puppeteer of cross-platform-tests met BrowserStack minimaliseer ik risico’s en houd ik kosten van support en bugfixes laag. Gaat er onverhoopt toch iets mis, dan sta ik gelijk voor je klaar om het op te lossen.

E-Golf4U B.V.

Betere beleving van een golfbaan­reservering

De ontwikkelaars van E-Golf4U B.V. wisten dat een online golfboeking op hun platform soepeler kon. Ik onderzocht de golfmarkt en stelde een ontwerpgids en een reeks UX-adviezen voor ze op.

Bekijk project

Projectbeeld Betere beleving van een golfbaan­reservering
Vriesia B.V.

Meer klant­inschrijvingen door een betere gebruikers­ervaring

Drogisterijgroothandel Vriesia B.V. ging over op een digitale klantinschrijving. Via user testing, diverse enterprise-koppelingen en moderne webontwikkeling maakte ik een frictieloze onboarding.

Bekijk project

Projectbeeld Meer klant­inschrijvingen door een betere gebruikers­ervaring
Aurora Nederland B.V.

Betrouwbare B2B binnen ‘wiet­experiment’ Rijks­overheid

Aurora is een multinational in medicinale cannabis (Nasdaq: ACB). Aan mij de vraag om een veilige inkoop-app te ontwikkelen met de corporate UX, als deel van Aurora's tender aan de Rijksoverheid.

Bekijk project

Projectbeeld Betrouwbare B2B binnen ‘wiet­experiment’ Rijks­overheid
Le Restaurant

Optimale tafel­bezetting voor Michelin-restaurant

De brigade van Le Restaurant (* Michelin) had behoefte aan een slimme manier om hun bescheiden tafelbezetting te optimaliseren. Ik schreef voor hen een gloednieuw reserveringssysteem en ontwierp de UX.

Bekijk project

Projectbeeld Optimale tafel­bezetting voor Michelin-restaurant
Bosman Wijnkopers B.V.

Bestelgemak voor wijnen uit het hogere segment

De ervaren retailers achter het kleine en onafhankelijke Bosman Wijnkopers waren toe aan een moderniseringsslag. Ik mocht daartoe hun gevestigde winkel vertalen naar een B2C-webshop met specialistische UX.

Bekijk project

Projectbeeld Bestelgemak voor wijnen uit het hogere segment
KLM

Continue merkbeleving, ook buiten het vliegtuig

Tijdens een vlucht in de business-class van KLM krijg je gastronomische wijnen geserveerd. Aan mij was de opdracht om een webshop ontwikkelen voor de thuisbezorging ervan met de UX van KLM.

Bekijk project

Projectbeeld Continue merkbeleving, ook buiten het vliegtuig

Alle projecten

Bekijk alle uitgelichte projecten om een indruk te krijgen van het soort opdrachten dat ik doe.

Bekijk alle projecten

Waarom Ro als full-stack ontwikkelaar?

  • 15+ jaar ervaring met JavaScript, PHP8+, Python3+, SQL en meer.
  • Sterke kennis van OOP, MVC, API’s.
  • Communicatief sterk en maakt duidelijke afspraken.
  • Teamplayer, inzetbaar in Scrum-projecten.
  • Automated testing, cross-platform testing en unit-testing.
  • Op freelance-basis voor korte sprints of langere samenwerkingen.
  • Flexibel beschikbaar, ook buiten kantoortijden.

Ro Achterberg
Laten we kennismaken